Portugalis Lissabonis toimunud neljandal suvisel kooride festivalil osalenud ETV lastekoor naasis Eestisse koguni kahe kulddiplomiga.

Auhindu jagati kokku kümnes kategoorias. Lastekoor osales dirigent Silja Uhsi juhendamisel kahes kategoorias: A1 Equal Voices ja E folkloor, tulles mõlema kategooria üldvõitjaks. Koorilauljad said žüriilt kiita nii koori imelise kõla, kaasahaarava liikumise, kui ka east ees oleva esinemisoskuse eest. Lisaks valiti ETV lastekoorist solist Karl Saamuel Hollman laulma lõppkontserdil koos Portugali koori solistiga ühislaulu soolosid.

Möödunud aastatel on Portugali koorifestival võõrustanud mitmeid maailmas tunnustatud koore nagu Singapuri kammerkoor One, Ars Nova Ungarist, lastekoor Poliot Venemaalt, Michigani ülikooli koor, Poola rahvuslik noortekoor jpt.

IV Portugali suvist kooride festivali organiseeris maestro Paulo Vassalo Lourenco koostöös organisatsiooniga SourceWerk. Festival on ühtlasi osa iga-aastasest Lissabonis peetavast pidustusest Festas de Lisboa.